Ennätyksiä rikkova vuosi Kamarikesässä 2023

Kamarikesän työryhmä, taiteelliset johtajat Ossi Tanner, Abel Puustinen ja Klaara Vasara, sekä toiminnanjohtaja Vivian Stolt ja tuottaja ja hallituksen jäsen Anna Suomela. Kuva: Maarit Kytöharju.

Kamarikesä 2023 on päättynyt. Vuoden festivaali keräsi ennätyksellisen määrän kuulijoita. Aiempi noin kymmenen vuotta vanha lipunmyyntiennätys lyötiin tänä vuonna kaksin kerroin.

Kamarikesä 2023 onnistui erinomaisesti. Festivaali kaksinkertaisti entisen noin kymmenen vuoden takaisen myyntiennätyksensä, sekä yli kolminkertaisti vuoden 2022 myyntituloksen. Myös yleisömäärä oli tänä vuonna iloinen yllätys, sillä kaikki aikaisemmat kävijämääriin liittyneet ennätykset rikottiin.

”Tulos ylitti kaikki odotukset. Onnistuimme tänä vuonna tapahtuman markkinoinnissa selkeästi viime vuosia paremmin, ja löysimme tapahtumalle sopivat yleisösegmentit”, iloitsee festivaalin toiminnanjohtaja Vivian Stolt. “Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti tavoitettamme kasvaa Helsingin merkityksellisimmäksi ja merkittävimmäksi klassisen musiikin festivaaliksi, ja sellaiseksi taidealan vaikuttajaksi, joka luo aitoa, konkreettista ja pitkäaikaista lisäarvoa suomalaisessa musiikkielämässä. Vuoden 2023 aikana tehty työ sekä nyt saatu tulos todistaa, että Kamarikesällä on kaikki edellytykset onnistua tavoitteessaan”.

“Kiinnostuksen taustalla on varmasti etenkin monipuolinen taitelijakaarti sekä ennakkoluuloton ohjelmasuunnittelu. Nuoret kamarimuusikot häikäisivät taidoillaan niin taiteellisen johtoryhmän kuin yleisönkin”, jatkaa taiteellinen johtaja Abel Puustinen.

Kamarikesän taiteilijoita kesällä 2023. Kuva: Maarit Kytöharju.

Kamarikesässä 2023 esiintyi kaiken kaikkiaan 20 taiteilijaa. Konserteissa kuultiin 21 eri säveltäjää, ja monipuolinen kattaus sekä kamarimusiikin klassikoita että nykysäveltäjien teoksia. Festivaalin aikana nuoren suomalaissäveltäjä Joel Järventaustan teos Bells & Echoes sai maailman ensi-iltansa taiteellisen johdon esittämänä.

“Tämän vuoden festivaalista jää päälimmäisenä mieleen suuri kiitollisuus ja ilo onnistuneista konserteista ja huikeasta taiteilijaryhmästä”, toteavat taiteelliset johtajat Abel Puustinen, Klaara Vasara ja Ossi Tanner. “Tänä vuonna tuntui, että Kamarikesän tavoitteen ydin pääsi kukoistamaan aivan uudella tavalla. Taiteilijoiden ikähaarukka oli laaja, mutta yhteishenki oli huipussaan. Se näkyi mielestämme harjoitusten ja yhteisten aktiviteettien lisäksi myös lavalla. Viikko oli täynnä hienoja kohtaamisia, ainutlaatuisia tulkintoja ja riemukasta yhdessäoloa musiikin parissa.”

Perinteisten kamarimusiikkikonserttien ohella Kamarikesä tarjosi kuulijoilleen myös uusia elämyksiä. Onnistunut konserttikonsepti oli perjantai-illan myöhäisillan konsertti, joka koettiin lähes 800 (sähkö)kynttilän loisteessa. Sibeliuksen Mustasukkaisuuden öitä -melodramaan päättynyt Konsertti kynttilänvalossa: Taivas kyynelten jälkeen kirkastuu täytti Ritarihuoneen salin äärimmilleen. Myös lauantai-päivän Babar - Koko perheen konsertti ilahdutti tuloksellaan. Lähes 60 lasta perheineen saapuivat kuulemaan Kati Outisen ja Kirill Kozlovskin tulkintaa Francis Poulencin teoksesta Babar, tarina pienestä elefantista.  

Työ vuoden 2024 festivaalin eteen on jo alkanut. ”Tavoitteenamme on jatkaa tämän vuoden kaltaista aktiivista ja nopeaa kasvua” sanoo Stolt. “Kesän onnistuminen kielii vahvasti siitä, että klassinen musiikki ja nuoret suomalaiset lahjakkuudet kiinnostavat helsinkiläisiä. Kamarimusiikkia todella korkealla tasolla tarjoavalle festivaalille on kesä-Helsingissä tilaa”

Ensi vuoden festivaalin ohjelma julkistetaan 1. huhtikuuta 2024. Tilaa Kamarikesän uutiskirje ja saa tieto Kamarikesään liittyvistä julkistuksista ensimmäisten joukossa.

Previous
Previous

Esittelyssä kamarikesän uusi hallitus

Next
Next

Kamarikesä rikkoo lipunmyyntiennätyksensä